Med en dryg månad kvar till EU-valet konstaterar SD:s toppkandidater till EU-parlamentet att Sverigedemokraterna är det enda svenska partiet som röstar emot en ökad migration från Afrika. Trots påstådda insikter om att invandringen till Sverige och EU varit skadlig fortsätter övriga partier att rösta för ett ökat inflöde.

Efter överläggningar mellan EU-kommissionen och Afrikanska unionen presenterades våren 2020 EU:s nya Afrikastrategi. Utöver fokus på EU-stöd för Afrikas gröna och digitala omställningar ska den ”säkerställa hållbara och omfattande partnerskap om migration och mobilitet”.

Då EU-parlamentet ett år senare röstade om Afrikastrategin var Sverigedemokraterna det enda svenska partiet som röstade nej.

Partiets röda linjer passerades när parlamentet och kommissionen lät FN:s globala ramverk för säker, ordnad och reguljär migration utgöra en utgångspunkt för relationerna med Afrika, skriver Charlie Weimers och Maria Rosander, nummer ett respektive fem på SD:s lista till EU-parlamentet, i en debattartikel.

LÄS ÄVEN: Miljarder euro notan för tio års invandring

I enlighet med FN-pakten ska servicecenter upprättas längs migrationsrutterna där man ska erbjuda juridiska, praktiska, kulturella, hälso- och rese- tjänster till migranter för att säkerställa att de når sin destination på bästa möjliga sätt. Samtidigt föreslås ett nytt reviderat globalt ID-system för att underlätta migranternas resa.

Den illegala migrationen ska inte stoppas utan legaliseras genom att fler lagliga vägar öppnas för migranter från Afrika. Detta är tyvärr inte bara Socialdemokraterna, utan även den styrande majoriteten i Europaparlamentets linje. Under centerpartisten Abir Al-Sahlanis ledning, med borgerligt stöd, antogs flera rekommendationer i Europaparlamentet november 2021 ämnade att förenkla för laglig migration till Europa. Sverigedemokraterna röstade som enda svenska parti emot resolutionen, som även kräver minskade remitteringskostnader i linje med Förenta Nationernas Agenda 2030-mål.

Weimers och Rosander konstaterar att den största drivkraften för migration till Europa är en önskan om ökat välstånd och ett bättre liv, detta är dock något som sker på bekostnad av vårt eget välstånd och svenskarnas säkerhet och välfärd. Samtidigt visar undersökningar att hundratals miljoner skulle migrera till Europa om de hade möjlighet.

Efter decennier av misslyckad svensk migrationspolitik ändras kursen. Genom att rösta på Sverigedemokraterna har väljarna lagt grunden för en restriktiv politik. Samma utveckling behövs i Bryssel där de andra partierna som retoriskt har bytt fot inte röstar för minskad migration.

LÄS ÄVEN: EU:s omtvistade asyl- och migrationspakt klubbad